"Kaj ste po izobrazbi?"

"Hispanistka."

"Hispanistka?! Tega pa nimamo v registru."

"Naj poenostavim: poučujem španščino, večinoma odrasle. Na klasičen način, pa tudi online oziroma po spletu."

"Online?! Kako pa to izgleda?!"

"Udobno in zabavno, predvsem pa zelo učinkovito."


Po izobrazbi jezikoslovka (natančneje univerzitetna diplomirana hispanistka) in sociologinja, po duši ljubiteljica narave in športnica. Pa tudi turistična vodnica, specialistka v izobraževanju starejših, mentorica v neformalnem izobraževanju odraslih, glasbenica. In mamica Ronji in Domnu. Če se ne srečamo v učilnici, na spletu ali v vašem podjetju, se naše poti morda srečajo v gorah ali na odmaknjenih stezicah, kjer med tekom čistim po glavi in sem eno z naravo. Ali na kakem koncertu ali predavanju, kjer rada odkrivam nove razsežnosti bivanja in spoznavam svetove onkraj mojega.

V španščino sem se zaljubila na Poljanski gimnaziji v Ljubljani, na katero me še danes vežejo nepozabni spomini. Takrat si sicer nisem mislila, da bo moja dolgoletna spremljevalka, a danes, ko se ozrem nazaj, mi ni žal, da sem se po končani gimnaziji odločila za študij španščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ki sem ga kombinirala s študijem Sociologije kulture. Španijo sem začela odkrivati zgodaj, najprej zaradi potovanja samega, danes največkrat zaradi izobraževanja. Mnogo novih izkušenj in znanja mi je omogočilo tudi daljše bivanje v Madridu, kamor sem se, mimogrede, odpravila kar s tovornjakom (natovorjenim s štiridesetimi tonami slovenskega pršuta! Ha, pa razložite to Špancem, ki obožujejo svoj "jamón serrano") in kjer sem kot Erasmus študentka okušala špansko bit. 

Še ena družboslovka, z dvema študijema, ki ne obetata veliko, kar zadeva kasnejšo zaposlitev, kajne?  Priznam, ni enostavno, vendar me ravno to hkrati žene, da sem ves čas aktivna, da se ves čas izobražujem na različnih področjih,  iščem nove možnosti delovanja in dopolnjujem storitve, ki jih nudim. Sem ena redkih, menim, ki smo svoj hobi spremenili v svoj vir zaslužka in zato vem, da sem lahko srečna, da sem ostala zvesta sami sebi in da še vedno počnem tisto, kar me osrečuje. Kaj več bi si lahko želela?

Zato redno skrbim za to, da se v španščino zaljubljajo tudi drugi, najsi me poiščejo iz individualnih, popotniških vzgibov, bodisi jih k temu vodi možnost študija ali dela v špansko govoreči državi, ali španščino uporabljajo pri svojem poslu.

Delo predavateljice tujega jezika pa mi že dolgo pomeni mnogo več kot zgolj predajanje znanja v in o tujem jeziku. Vedno bolj sem prepričana v to, da sem jaz tista, ki največ prejemam, saj je poučevanje  način, s katerim na zabaven način spoznavam sama sebe in svoje delovanje, predvsem pa delovanje drugih ter dinamiko odnosov med ljudmi. In ob tem se neprestano učim in rastem skupaj z vsemi, ki mi pridejo naproti.  Zato vem, da je pomembno predvsem biti Človek. Šele po tem strokovnjak in vse kar sledi.

Poučevanje španščine že vrsto let kombiniram s prevajanjem, sem tudi lokalna turistična vodnica na območju Srce Slovenije, predvsem vas z veseljem popeljem skozi srednjeveško mesto Kamnik, kjer trenutno prebivam z družino. Če uživate v naravi, pohodništvu ali kolesarjenju pa se z vami povzpnem na eno najlepših pašnih planin v Sloveniji, Veliko planino in/ali vam razkažem skrite kotičke doline Kamniške Bistrice, ki jih poznamo le domačini.

Če želite izvedeti več o meni, prisluhnite posnetku intervjuja na Radio Slovenija Prvi, kjer sem bila gostja v mesecu juliju 2020: INTERVJU RADIO PRVI

 

Me želite spoznati?

Pišite mi.

    1479180907_arrow-up-01.png