Katja

 mikrobiologinja

"Ireno sem spoznala, ko sem obiskovala tečaje španščine v eni od jezikovnih šol. Že tam mi je bil zelo všeč način, kako oblikuje učne ure. Njene ure so bile dinamične, vesele in zelo učinkovite. Po nekaj letih brez stika z jezikom pa sem ugotovila, da znanje nezadržno drvi v prepad in da je čas za "reševalno akcijo". Nisem bila pripravljena vlagati časa v vožnjo do Ljubljane in nazaj in me je zelo razveselila novica, da Irena nudi individualno učenje po Skype-u. To se mi je zdela odlična priložnost, tako zaradi udobja učenja doma kot tudi zaradi individualnega pristopa, saj je moje znanje obviselo nekje vmes, med različnimi stopnjami. Izbrala sem si sistematično ponovitev slovnice ter vadenje govornega in pisnega izražanja. Hitrost je povsem prilagodila meni. Všeč mi je bila raznolikost, ki jo je vpletla v ure: aktualne teme, španske tradicije, kombinacija branja in poslušanja izgovorjave ("podcasts"), učenje skozi pesmi  in tematske risanke. Vaje je oblikovala pestro in odlično so služile utrjevanju znanja. Zelo cenim tudi Irenino sposobnost vživljanja v način razmišljanja učenca, saj je vedno našla način razlage, ki mi je bil blizu in po katerem sem (končno oziroma ponovno :)) začela razumeti kakšna slovnična čudesa.

Po moji izkušnji je online učenje z Ireno prijetno, povsem prikrojeno posamezniku ter zelo učinkovito. Priporočam ga vsem ljubiteljem kakovostnega poučevanja in vsem ljubiteljem točnosti (vedno sva točno začeli z e-urami!)."


 

Teja

študentka

"Za online učenje sem se odločila, ker se lahko učim od kjerkoli, vse kar potrebujem je internetna povezava, zato mi tak način učenja prihrani veliko časa in denarja.

Nad urami sem navdušena, saj je poudarek na konverzaciji, ki se ponavadi izkaže za največji problem ob dejanski uporabi jezika. Irena je vedno nasmejana, me spravi v dobro voljo in najine ure prilagodi temu, kar jaz sama najbolj želim. Po urah, na katerih največ časa namenjava pogovoru, preko katerega mi tudi razloži slovnico, mi preko e-maila pošilja tudi besedila, besedišče in slovnico za utrjevanje. Glavna prednost je, da lahko ure odpravljam kar od doma, zato mi vzamejo minimalno časa, medtem ko je napredek ogromen, zato tudi vam priporočam tak način učenja. Sama sem zelo zadovoljna in sem v kratkem času že zelo napredovala, z učenjem pa bom še nadaljevala.

Toplo priporočam, Irena je super!!"

Teja je lansko leto študirala v Nemčiji, kar seveda ni bila ovira za najine online ure, saj sva lahko z njimi nemoteno nadaljevali. Trenutno pa je na študiju v Madridu in pred kratkim mi je napisala:

Hola Irena,

justo estos días estaba pensando en ti y quería mandarte un mensaje para agradecerte por todo lo que me has enseñado, no tengo ningún problema seguir las clases, he hecho un montón de amigos españoles y estoy pasando la mayoría del tiempo libre con ellos. ¡Estoy muy, muy contenta de verdad!"


 

Igor

regulacija elektronskih medijev

"Pouk z Ireno je vedno zanimiv in poučen. Poleg sproščenega in prijaznega odnosa, se ves čas čuti njena popolna osredotočenost na podajanje znanja ter absolutna skrb, da je snov razumljiva prav vsakomur. S koristnim besediščem, ki ga splošni slovarji in učbeniki ne poznajo, a se v španskem vsakdanu veliko uporablja, poskrbi, da imamo njeni učenci stik z živim jezikom. Na ta način sem tudi sam na potovanjih hitreje zadihal s Španci, ki so bili včasih kar malce frapirani nad dokaj visokim znanjem španščine, ki sem ga osvojil v sorazmerno kratkem času. K temu je zagotovo pripomoglo še pisno in ustno izražanje v španskem jeziku, h kateremu me Irena neprestano vspodbuja skozi pogovor in s pisnimi nalogami.

Njeno poznavanje španske kulture in navad ter raznih jezikovnih sladkorčkov in posebnosti prebudi v tebi zanimanje za jezik do te mere, da se hitreje obkrožiš s španščino tudi izven "učilnice", s čimer je napredek pri učenju tega lepega jezika še večji."


Tanja

psihologinja in svetovalna delavka

"Španščino pod Ireninim vodstvom oziroma mentorstvom se učim že šesto leto in še vedno mi je v veliko zadovoljstvo in veselje. To pa predvsem zato, ker zna Irena ustvariti zelo prijetno vzdušje, v katerem tudi takrat, kadar so na vrsti t. i. »dril vaje« ni dolgočasno. Potek srečanja je razgiban, z različnimi zanimivimi vložki kot so pogovori o različnih temah, razpravami o člankih in igrah za utrjevanje snovi, za konec pa še kakšen posnetek znane popevke. Učenje res poteka na zabaven in prijeten način z vsebinami, ki mi pridejo prav na potovanjih in v različnih vsakodnevnih situacijah.

Poleg tega ima Irena res veliko potrpljenja in ji ni težko razlagati slovnična pravila vedno znova in znova, dokler posamezniku končno ne »sedejo«. Odlično obvlada strategije ravnanja z malo starejšimi učenci in dobro ve, koliko mi lahko naloži naenkrat, pa tudi koliko vaje potrebujem, da neko poglavje iz slovnice približno usvojim. S svojim prijaznim in umirjenim pristopom me vodi k ciljem, ki sva si jih zadali, pri tem pa ni nobenega stresa in hitenja in vedno je čas tudi za moja vprašanja ali za ponovno razlago tistega, kar sem vmes pozabila. Tako mi daje spodbudo, da vztrajam in se veselim mojih malih korakov v učenju tega čudovitega jezika."


Franc

upokojeni univerzitetni profesor

"Španščino sem se pričel učiti pred tremi leti v domžalski vseživljenjski šoli Lipa. Irenini učenci izjemno cenimo njeno potrpežljivost za vse naše pestre motive obiskovanja pouka in tudi siceršnjega druženja. Navdušuje nas z izjemno sposobnostjo prestrezanja naših zelo različnih pričakovanj in delovnih navad, ko bi samo s pedagogijo brez tenkočutnega andragoškega posluha težko shajala z nami. In zaradi lastne pedagoške izkušnje me zato vedno znova preseneti z učinkovitim obvladovanjem včasih prav anarhičnega obnašanja nas učencev. Ne gre namreč pozabiti, da je soočenje z motivacijo in odzivnostjo starejših zelo različno in verjamem, da zahtevnejše od dela z mladimi. Njen presenetljiv in bogat nabor uporabljenih didaktičnih metod naredi vsako uro drugačno in privlačno. Irena svoje učence namreč preseneča ves čas in najbrž s tem ne razkrivam zgolj lastnih izkušenj.

Kot spletnemu zasvojencu mi je posebno všeč tudi njeno kombiniranje klasičnih učnih metod z novimi rešitvami, ki jih prinaša informacijska tehnologija. V tej luči posebno cenim njeno odločitev, da je splet izbrala tudi kot dodaten in celo samostojen učni medij, kar je, če prav opazujem, pionirski pristop pri nas.

Ireni želim, da ji tudi njen projekt spletne učilnice uspe; učinkovito obvladovanje klasičnega pouka s katerim nas razvaja, je nedvomen garant za izpolnitev tudi tega vzporednega cilja."


 Tina

sinologinja

Tina Samsa resize 1.JPG

"Špansko sem se začela učiti pred dobrim letom, po krajšem premoru sem začela »obiskovati« individualne ure po Skype-u. Ugotovila sem, da je tovrstno učenje dosti bolj zanimivo, kot sem si sprva mislila, ure pa zelo dinamične in interaktivne.

Sprva sem želela poiskati učiteljico španščine v okolici doma. Zdaj, ko poznam Ireno in ker si mislim, da je najboljša učiteljica na svetu, bi se bila pripravljena tudi voziti, a mi k sreči tudi tega ni treba, ker imam na voljo online ure. Španščino Online priporočam vsem, ki imajo polne dneve dela in drugih aktivnosti, saj na ta način ne porabijo časa za vožnjo, in vsem tistim, ki imajo nepredvidljive urnike, saj se lahko sproti dogovarjajo, kdaj točno bi potekala naslednja ura. Ireno kot učiteljico bi pa priporočila čisto vsem!"


 

Mateja

turistična vodnica

mateja_radkovic-slika.jpg 

 

"Španščino Online priporočam vsem, ki, tako kot jaz, nimajo veliko časa za obiskovanje jezikovnega tečaja.  Irena se super potrudi in posluša potrebe, želje učenca ter temu prilagodi program. Zaradi narave mojega dela se vedno sproti dogovarjava o temah in zato so najine ure še bolj zanimive. Plus pa je tudi to, da sem lahko na "urah" kar v pižami.Wink"

 

 

Aljaž Hribernik FB.PNG

 

Dzamila FB.PNG

 

 

Želiš preizkusiti? Nudim brezplačni preizkusni termin.

Piši mi.

 

Aprende español. • Hazlo en línea. • Ponlo en práctica.