Videi za učenje španščine - 2. del

Hola, ¿qué hay?

Pred časom sem v članku Video posnetki za učenje španščine predstavila pet avtorjev video kanalov, ki ustvarjajo video vsebine za učenje španščine. Če si omenjeni članek spregledal/a, ga najdeš TULE.

Kot obljubljeno danes sledi še drugi del oziroma drugih pet avtorjev, ki redno ustvarjajo video posnetke, s katerimi si lahko pomagaš pri učenju španščine. Če želiš kar najbolje izkoristiti brezplačne vsebine, ki jih nudijo, ti svetujem, da se naročiš na njihove video posnetke in si tako zagotoviš, da vedno najdejo pot v tvoj e-poštni nabiralnik (in te spomnijo, da je spet čas za malo španščine Wink).

 

¿Estás listo/a? Venga, vamos allá.

 

1. Spanish with Vicente

Vicente je bil moj “sošolec” na spletni akademiji  Beatriz Mora (Enseñando Español Online). Kmalu po tem, ko je prešel na »online« poučevanje, se je odločil, da bo njegov poglavitni medij video in od takrat redno objavlja video posnetke za različne stopnje učencev španščine.

Njegovi videi so dinamični in začinjeni z ravno pravo mero humorja. Lahko si ogledaš le posamezne epizode ali pa se naročiš na video posnetke in si tako zagotoviš, da redno pristajajo v tvojem e-poštnem nabiraniku. Zelo priporočam!

Povezava: Spanish with Vicente

 

2. Sergi Martin

Le kaj dela Španec sredi Prage, sem se vprašala prvič, ko sem naletela na njegove video posnetke na youtube-u. Ja, kaj le? Uči špansko!

Tudi Sergi se je odločil, da bo svoje izobraževalne vsebine osredotočil na video medij. Posebnost njegovih video posnetkov je v tem, da jih skoraj vedno posname nekje na terenu, bodisi v Španiji, bodisi v Pragi oziroma kjerkoli se pač v določenem trenutku nahaja. Njegovi video posnetki so namenjeni tako popolnim začetnikom, kot tudi vsem tistim, ki že imate določeno stopnjo znanja španščine in želite bodisi nadaljevati, bodisi le osvežiti določene slovnične teme ali spoznati nekatere kulturne znamenitosti.

Povezava: Sergi Martin

 

3. Tu escuela de español

Elena Prieto oziroma njena online šola španščine »Tu escuela de español« je prava zakladnica vsebin, Elena pa resnična mojstrica v ustvarjanju video posnetkov. Njena posebnost so neke vrste ilustrirani video posnetki, s katerimi razloži ne le slovnične vsebine (ja, prav imaš, ne le za začetnike, tudi za višje stopnje), pač pa je do sedaj ustvarila že precejšnje število video posnetkov, v katerih  se loteva tudi drugih tem, povezanih s špansko kulturo. Če povzamem, obsežen in dobro organiziran nabor video posnetkov, ki ti jih vsekakor priporočam kot pomoč pri samostojnem učenju španščine.

Povezava: Tu escuela de español

 

4. Español Automático

Espanol Automático s Karo in Maurom je v neke vrste video podkast (v prvi vrsti torej namenjen slušnemu mediju oziroma poslušanju, vendar je »zapakiran« v video posnetek). Avtorja omenjenega podkasta sta prepričana, da se španščino (oziroma kateregakoli drugega jezika) najbolje naučimo s poslušanjem in to s poslušanjem pogovorne španščine, torej tiste, ki jo slišimo na ulici. Najbrž se strinjaš z mano v tem, da  so časi, ko smo se »zgolj« učili slovnico, že zdavnaj za nami in da nekoga, ki se danes odloči (na)učiti nek tuj jezik, zanima predvsem to, kako naučeno čim prej  umestiti v svoje življenje oziroma naučeno prenesti v prakso (tako imenovani komunikacijski, praktični vidik).  Karo in Mauro te bosta zagotovo prepričala, saj skrbita za to, da spoznaš čim več pogovornih izrazov v španščini, ki ti bodo zagotovo pomagali, ko se boš prvič (ali drugič ali petič, hehe) znašla v Španiji.

Povezava: Español Automático

 

5. ProfeDeEle 

Video gradivo, ki ga pripravlja ekipa portala ProfeDeEle z Danielom na čelu, poleg podkastov (o katerih sem že govorila - če si spregledal/a članek, ga najdeš TULE) pripravlja tudi izjemne video vsebine, ki jih ustvarjajo bodisi sami, bodisi si »izposodijo« izsek iz kakega (kratkega) filma in na podlagi le-tega pripravijo vaje, s katerimi lahko na interaktiven način utrjuješ ne le različne slovnične vsebine, pač pa tudi besedišče, saj v njih lotevajo tudi številnih tem povezanih z družbo in časom, v katerem živimo. Tudi za višje stopnje! Zelo priporočam!

Povezava: ProfeDeEle

 


Tako, to je za danes vse. Zdaj pa hitro v akcijo! Smile

 

Mi pomagaš soustvarjati vsebine na mojem blogu, por favor? Jkakšna posebna tema, o kateri želiš, da pišem na teh straneh? Sporoči mi na spanscinaonline@gmail.com. Vesela bom tvojih predlogov in komentarjev!

Gracias por leerme y nos vemos en la próxima entrada.

 

Un abrazo,

Irena

Španščina Online

 

Misliš, da bi tole zanimalo še koga?

Deli vsebino na družabnih omrežjih.

Spremljaj me na Facebooku in Instagramu.

 

Te mika učenje online z mano, da se naučiš še več?

Rezerviraj si svoj brezplačni preizkusni termin, da vidiš, kako izgleda.

Klikni semle za več informacij.

 

 

Si že naročen/a na moje novičke?

Ob prijavi ti podarim e-priročnik:

"10 APLIKACIJ, KI JIH MORA POZNATI VSAK UČENEC TUJEGA JEZIKA"

10 aplikacij e book cover NOV LOGO_cr.jpg

Klikni semle, če se želiš naročiti oziroma želiš prejeti moje darilce ter vpiši svoj email naslov v obrazec, ki ga najdeš na strani.